Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija opštine Voždovac

Voždovac

Početkom decembra je održan poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija opštine Voždovac i tom prilikom dodeljeni su sertifikati bonitetne izvrsnosti najuspešnijim kompanijama.

Savetnik predsednika opštine Voždovac, Bojan Bojić istakao je da su kriterijumi za dobijanje te vrste sertifikata strogi i dodao da bonitetno izvrsne firme u opštini Voždovac zapošljavaju 68% ljudi.

On je posebno izdvojio poslovanje kompanije Bisnode, koja je zajedno sa opštinom Voždovac uručila sertifikate, za koju je rekao da ima veliki značaj i autoritet, čiju profesionalnost u branši poslovnih i bonitetnih informacija prepoznaju brojne državne ustanove, ministarstva, privredne komore.

Direktor i vlasnik kompanije Vatrosprem, Dragiša Marinković, nosilac prestižnog sertifikata za uspešno poslovanje, rekao je da je veliki izazov krenuti sve iznova i postati uspešan od jedne firme koja je bila pred „pucanjem“.

Prema njegovim rečima, dobijanje sertifikata je pokazatelj da je kompanija na dobrom putu.

Finansijski direktor Elektroenergetskog koordinacionog centra, Jordan Simjanović istakao je da njegova kompanija broji 28 radnika koji su požrtvovani i okrenuti boljem i uspešnijem poslovanju EKC-a.

On je dodao da je dobijanje sertifikata značajno i naglasio da je situacija daleko od idealne, ali da je EKC uspešan u pružanju širokog spektra poslovnih i tehničkih konsultantskih i inženjering usluga, primenjujući savremenu tehniku u polju elektroenergetike.

 

 

Od ukupnog broja kompanija u Srbiji koje predaju završni račun samo je 24,03%  bonitetno izvrsnih, i učestvuju u ukupnom prihodu sa 69,01%, i zapošljavanju 58,87% zaposlenih. Od ukupnog broja registrovanih kompanija u opštini Voždovac 6,96% je bonitetno izvrsnih, a one učestvuju u ukupnom prihodu sa 71,43%, i u ukupnoj dobiti sa 82,31% i zapošljavaju 68,01% zaposlenih.