Business Information Reports

Domaći i globalni izveštaji
Referenčna zgodba uporabnika:

Bez obzira poslujete li na domaćem ili inostranom tržištu, pristup Dun & Bradstreet izveštajima već godinama pomaže hiljadama klijenata u uspešnom upravljanju rizikom.

Informacije o bonitetnoj oceni i oceni rizika poslovanja preduzeća predstavljaju Dun & Bradstreet „Business Information Reports“(BIR) izveštaji koji su jednostavni za upotrebu i omogućavaju neposredno odlučivanje. Temelje se na individualnim bonitetnim bodovima preduzeća, bonitetnim ocenama,  finansijskim podacima i prediktivnim pokazateljima. Na DBAI portalu postoje različite vrste izveštaja koje se razlikuju obzirom na stepen pristupa rizičnosti koji je klijentu potreban kao i obzirom na vrstu i količinu podataka koju Dun & Bradstreet može prikupiti u određenoj regiji. Opseg podataka u pojedinom izveštaju zavisi od pristupačnosti podataka u pojedinoj državi.

Businesswoman meeting client in office

Postoje 3 vrste izveštaja:

  • Comprehensive Report (sveobuhvatni izveštaj): najviši stepen pristupa informacijama koji omogućava Dun & Bradstreet. Obuhvata sva bodovanja i sve ocene koje su na raspolaganju, istoriju plaćanja, pet godina finansijskih izveštaja, podatke o vlasništvu i poređenja u delatnosti.

  • Standard Report (standardni izveštaj): srednji stepen izveštaja koji obuhvata bodove i ocene, tri godine finansijskih izveštaja i podatke o vlasništvu ali ne i poređenja u delatnosti.

  • Compact Report (kompaktni izveštaj): osnovni izveštaj za brzi pregled profila rizičnosti preduzeća.

BIR

Dun & Bradstreet Investigation service

Dun & Bradstreet Investigation service

Ukoliko Dun & Bradstreet izveštaj ne možemo isporučit odmah, nudimo takozvani „Investigation service“ odnosno uslugu istraživanja. Dun & Bradstreet želi omogućiti brzu isporuku naručenog. Klijentima naime podaci trebaju brzo kako bi na osnovu njih mogli donositi odluke. Brzina usluge zavisi od dva faktora:

  • Nivou usluge koja je tražena (rutinska ili hitna);

  • Regiji u kojoj se preduzeće, za koju se traže podaci, nalazi.

Dun & Bradstreet mogućnost istraživanja zavisi od resursa i infrastrukture određenog tržišta. Na nekim tržištima možemo osnovne podatke prikupiti iz lokalnih javnih registara. Na drugim, takvih registara nema zato zastupnik Dun & Bradstreet-a mora obaviti intervju neposredno s preduzećem kako bi prikupio što više važnih i objektivnih podataka.

Zahtevi za istraživanje odvijaju se na DBAI platformi.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na

Get Started D&B