Naši podaci i bezbednost

Podaci su prirodni resurs - mi ih usavršavamo i tumačimo
Obaveštavamo vas da zbog selidbe trenutno Bisnode ne možete dobiti na fiksne brojeve, te vas molimo do daljeg da nas zovete na broj +381 60 3788 868
Hvala na razumevanju.
Lokalni i globalni podaci

Lokalni i globalni podaci

Bisnode posluje u 19 zemalja širom Evrope i imamo pristup službenim podacima sa svih tih tržišta. Kroz naše strateško partnerstvo sa američkom kompanijom za podatke i analitiku Dun & Bradstreet, imamo pristup najvećoj svetskoj komercijalnoj bazi podataka sa najnovijim informacijama o 230 miliona preduzeća u više od 200 zemalja. 

Zvanični izvori podataka koje koristimo su:

  •  Agencija za privredne registre (APR)
  •  Narodna banka Srbije (NBS)
  •  Katastar nepokretnosti 

Ovo partnerstvo sa firmom Dun & Bradstreet takođe nam daje pristup međunarodnom standardnom D-U-N-S® broju, koji je jedinstveni identifikacioni broj za preduzeća.  To olakšava ažuriranje informacija preduzeća čak i za klijente koji posluju na međunarodnom tržištu.

Sve to daje Bisnode-u nepobediv položaj lokalnog i globalnog igrača sa mogućnošću da zadovolji klijente koji rade na domaćem kao i na međunarodnom tržištu.

Bisnodeov pogled na bezbednost podataka

Bisnodeov pogled na bezbednost podataka

Svakog dana upravljamo velikim količinama podataka. Za nas se podrazumeva da sve ove informacije tretiramo sa najvećim poštovanjem. Bezbednost podataka i lična privatnost su nam barem jednako važni kao i našim klijentima. Zato u našem radu pratimo pažljivo izrađene smernice i redovne provere. Koristimo sisteme koji su potpuno pouzdani i, naravno, poštujemo zakone, pravila i propise koji su na snazi ​​na svim našim tržištima.

Zaštita podataka za čuvanje ličnih podataka

S obzirom na to da su krajnji klijenti svakog preduzeća privatni pojedinci, bezbedno čuvanje podataka je od primarne važnosti za nas u Bisnodeu. Pratimo sve lokalne i globalne propise koji se odnose na čuvanje podataka i obezbeđujemo da smo stalno informisani i dobro pripremljeni za nadolazeće promene u zakonu. Pročitajte više o našim pravilima za upravljanje ličnim podacima. 

Postupanje sa informacijama o kreditiranju

Često tumačimo finansijske informacije našim klijentima. Iz bezbednosnih razloga razvili smo Bisnode ID i Bisnode Secure da bismo našim korisnicima omogućili ličnu logovanje. To nam omogućava da proverimo identitet svih lica koja se bave informacijama o kreditiranju i minimiziramo rizik da neovlašteni korisnik dobije pristup uslugama i podacima naših klijenata. Kombinacija Bisnode ID-a i Bisnode Securea naziva se jakom proverom autentičnosti i olakšava našim klijentima i nama u Bisnodeu da uvek obezbedimo da na bezbedan način obrađujemo podatke.