Skandinavski model za bezbedno poslovanje u Srbiji

19 sep 2013

Kompanija Solvent Rating, postala je deo grupacije Bisnode AB, vodeće firme u Evropi za poslovne i bonitetne informacije, i od sada će poslovati …

Kompanija Solvent Rating u aprilu 2013. godine postala je deo švedske grupacije Bisnode AB i poslovaće pod srpskim ogrankom, Bisnode d.o.o.

Na događaju održanom u Klubu poslanika, izmedju ostalih, prisustvovao je i Njegova Ekselencija Christer Asp, Ambasador Švedske.

Kompanija Solvent Rating, postala je deo grupacije Bisnode AB, vodeće firme u Evropi za poslovne i bonitetne informacije, i od sada će poslovati u okviru kompanije Bisnode d.o.o, koja je srpski ogranak ove švedske grupacije.

Bisnode AB najveći je evropski provajder poslovnih i bonitetnih informacija sa sedištem u Stokholmu, prisutan na Evropskom tržištu informacija još od 1981. godine. Bisnode d.o.o. je osnovan u Srbiji 2011. godine pod imenom Solvent Rating d.o.o, a 2013. godine menja ime u Bisnode d.o.o.

Od svog nastanka, Bisnode d.o.o. beleži kontinuirani rast u poslovanju i lider je na srpskom tržištu poslovnih i bonitetnih informacija. Osnovna delatnost kompanije obuhvata razvijanje alata koji pružaju sveobuhvatnu procenu tržišnih rizika uz nastojanje da zadovolji potrebe korisnika za jednostavnim i pravovremenim informacijama.

Brendovi ove kompanije, Boniteti.rs i RsMatrix.rs, pružaju lako dostupan i sveobuhvatan pregled finansijskih i kreditnih informacija, kao i obradjenih informacija o menadžmentu, vlasnicima, njihovoj prošlosti, itd, pružajući, tako, pomoć kompanijama da povećaju prodaju, minimaliziraju rizike i troškove u poslovanju i donesu bolje poslovne odluke.

Na svečanosti povodom ovog događaja, upriličenoj u Klubu poslanika, kompanija Bisnode d.o.o. predstavila je svoju nov proizvod pod nazivom “Sertifikat AAA bonitetne izvrsnosti”. Sertifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih evropskih standarda kojima se definiše kvalitet poslovanja, a ujedno je i međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti neke kompanije. Ovaj sertifikat temelji se na analizi finansijskih izveštaja za prošlu godinu i prognoze uspešnosti u poslovanju za sledećih 12 meseci. Analitička metoda izračunavanja jedinstvena je za sva tržišta Europe i temelji se na službenim godišnjim finansijskim izveštajima poslovnih subjekata. Ovaj sertifikat mogu dobiti samo pravna lica koja zadovoljavaju kriterijume i rangiranje čime se uvrštavaju u najviši deo lestvice bonitetne izvrsnosti.

U Srbiji trenutno samo 2% privrednih subjekata zadovoljava ove kriterijume, a uvođenje sertifikovanja najboljih preduzeća i u našoj zemlji od posebnog je značaja jer se kompanijama nosiocima dodatno „otvaraju vrata“ poslovanja na EU tržištu.

Pavle Vlajčić, direktor nekadašnjeg Solvent Rating-a i partner u kompaniji Bisnode d.o.o., tim povodom je izjavio: “Veoma nam je drago što smo postali deo Bisnode grupacije. Za nas je to potvrda uspešnosti našeg dosadašnjeg poslovanja i sigurni smo da ćemo i ubuduće pružati vrhunske usluge našim klijentima. Nadamo se da će broj srpskih kompanija koje ispunjavaju uslove za Sertifikat AAA bonitetne izvrsnosti postajati sve veći jer verujemo da je ovo tržište sa puno potencijala.”

Maria Anselmi, direktorka kompanije Bisnode AB za region Balkana, izjavila je: “Uvek se radujemo kada neke uspešne lokalne kompanije postaju deo Bisnode grupacije. Naš ogranak odlično posluje već nekoliko godina, a dolazak Solvent Ratinga-a pod naše okrilje smatramo pokazateljem uspešnosti naše poslovne politike i odličnim potezom u cilju ostvarivanja poslovnih uspeha i u predstojećem periodu. Nadamo se da će klijenti nastaviti da imaju poverenja u skandinavski model ocene kvaliteta poslovanja i da će se i dalje oslanjanti na nas i naše informacije.”

 

O kompaniji Bisnode AB

Bisnode AB, najveći je evropski provajder poslovnih i bonitetnih informacija sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj. Bisnode AB je na Evropskom tržištu informacija prisutan još od 1981. godine i zapošljava više od 3100 stručnjaka iz 17 Evropskih država.
www.bisnode.com

O kompaniji Bisnode d.o.o.

Bisnode d.o.o. je osnovan 2011 godine pod imenom Solvent Rating d.o.o. a 2013 godine menja ime u Bisnode d.o.o. Brendovi kompanije Boniteti.rs i RsMatrix.rs pružaju klijentima sveobuhvatan pregled finansijskih i kreditnih informacija, kao i obrađene informacije o menadžmentu, vlasnicima, njihovoj prošlosti, putem user-friendly alata.
www.bisnode.rs www.boniteti.rs www.rsmatrix.rs