Saopštenje za medije

02 jun 2017

Novi generalni direktor Bisnode-a za južno tržište - Milan Dragić donosi bogato iskustvo iz Microsofta i SAP-a

 

Milan Dragić je od 1. juna preuzeo rukovodstvo kompanije Bisnode za južno tržište koje posluje na teritoriji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, a preko poslovnih partnera i u Albaniji i Kosovu. Novi direktor ima preko 25 godina iskustva u slovenačkim i međunarodnim preduzećima, a dosadašnja dugogodišnja direktorka - Maria Anselmi, preuzima ulogu direktora operativne izvrsnosti u Bisnode AB grupi.

„Uveren sam da ćemo na području pametnih rešenja (Smart Data) i dalje igrati ključnu ulogu i našim proizvodima pružati podršku kroz povećanje uspešnosti poslovanja i razvoja tržišta poslovnih informacija. Praksa pokazuje da preduzeća koja koriste podatke i analitička rešenja rastu brže, sigurnije i postižu veću profitabilnost, što je jako značajno za kompanije kako u Sloveniji i Srbiji, tako i u regionu.“ – izjavio je Dragić prilikom preuzimanja nove funkcije.

Jon Slorer, direktor za međunarodna tržišta Bisnode grupe kaže da je Dragić pravi izbor -

Bisnode svojim rešenjima već pomaže u kreiranju budućnosti u kojoj su poslovni procesi uglavnom automatiziovani i digitalizovani i bazirani na Big Data modelu. Milan donosi znanje iz velikih međunarodnih IT organizacija i iskustvo u upravljanju poslovanjem u regiji, čime će se Bisnode još više pozicionirati kao analitički partner koji svojim klijentima pomaže u procesu digitalizacije poslovanja. Raduje me što ćemo zajedno s Milanom učestvovati u tom procesu.”

 

Bogato iskustvo stečeno u Microsoftu i SAPu

Dragić je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u poslovnom upravljanju u velikim međunarodnim IT preduzećima na tržištima srednje i istočne Europe. U periodu od 13 godina koje je proveo u Microsoftu, posljednja funkcija koju je obavljao bila je direktor poslovnih rešenja za područje srednje i istočne Europe, a bio je odgovoran za transformaciju 15 regionalnih organizacija s ciljem povećanja efikasnosti i bolje pokrivenosti tržišta. Po povratku u Sloveniju, pridružio se kompaniji Agito u ulozi rukovodioca poslovnog razvoja. Nakon dve i po godine, prihvatio je poziv kompanija SAP Slovenija i preuzeo vođenje preduzeća s 32 zaposlena.

 

Dragić preuzima ulogu generalnog direktora za Bisnode Južna tržišta, koju je dosad obavljala Maria Anselmi

Prvog juna, Dragić je preuzeo vođenje Bisnode Južnog tržišta, dela Bisnode grupe, vodećeg provajdera poslovnih informacija i analitičkih rješenja. Grupa posluje na 18 tržišta, u okviru kojih Southern Market uključuje sedam država bivše Jugoslavije uključujući i Albaniju. Bisnode na južnom tržištu u posljednjih nekoliko godina beleži dinamičan rast prihoda, dobiti i broja zaposlenih.

Dosadašnja direktorka, Maria Anselmi koja je kompaniju vodila do kraja 2016. Godine i u tom periodu postigla 4,3 % organskog rasta je s početkom januara 2017, preuzela ulogu direktora poslovne izvrsnosti za Bisnode grupu. Tokom perioda tranzicije Bisnode južno tržište je vodio Miran Kovač, dugogodišnji direktor finansija. Kompanija Bisnode jedna je od vodećih preduzeća za upravljanje pametnim podacima, tzv. Smart data i najveći partner globalne kompanije Dun&Bradstreet, svetskog provajdera poslovnih informacija.

 


Kompanija Bisnode je vodeći evropski provajder poslovnih informacija i analitičkih rešenja. Pomažemo kompanijama da pronađu nove klijenate, u procesu stvaranja i upravljanju odnosima s postojećim, a koncept tzv. pametnih podataka - Smart Data omogućava našim klijentima donošenje pametnih odluka. Kompanija Bisnode je najveći partner Dun&Bradstreet-a i svojim klijentima obezbeđujemo informacije za više od 250 miliona privrednih subjekata iz 220 zemalja sveta. Zapošljavamo 2400 ljudi u 18 zemalja, a sedište nam se nalazi u glavnom gradu Švedske, Štokholmu.

Kontakt za medije:

Irina Zdravković, direktor za marketing i komunikacije

Mob: +381 (0)60 031 60 16

Irina.zdravkovic@bisnode.com