Bisnode ulazi u Letoniju

04 maj 2018

U cilju jačanja svoje tržišne pozicije vodećeg dobavljača podataka u Evropi, Bisnode širi svoj uticaj u Baltičkom regionu akvizicijom kompanije SIA Datu Serviss.

Bisnode, vodeća evropska kompanija na polju podataka i analitike, preuzima SIA Datu Serviss, franšiznog partnera kompanije D&B u Letoniji od preko 20 godina. Akvizicija predstavlja dodatno proširenje kompanije Bisnode u Baltičkom regionu, gde već posluje u Estoniji. Ovaj sporazum takođe naglašava snažno partnerstvo sa kompanijom Dun & Bradstreet (D&B) i povećava broj zemalja u kojima D&B ima franšize na 17 zemalja širom Evrope. Kompanija uglavnom pruža usluge međunarodnim klijentima preko svetske D&B mreže, a neka rešenja u vezi sa poslovnim informacijama se nude i lokalno.

 „Stvarno mi je drago što se D&B u Letoniji pridružuje Bisnode grupi. Veća pokrivenost u severnoj Evropi nam omogućava da efikasnije pružamo usluge našim klijentima u nordijskim zemljama. Radujem se saradnji sa gospodinom Grišanovsom, koji će nastaviti da upravlja poslovanjem u Letoniji i koji će nam pomoći da uvedemo nove usluge sa dodatom vrednošću za klijente u Letoniji”, kaže Juha Airaksinen, generalni direktor u Finskoj i Estoniji, koji će od sada upravljati i letonskom organizacijom.

„Kompanija Bisnode će ovom akvizicijom ojačati svoju poziciju vodećeg dobavljača podataka i analitike u Evropi i od sada će biti dostupna u 19 zemalja širom Evrope. Osim toga, to će nam omogućiti da još efikasnije pružamo usluge našim klijentima u nordijskim zemljama, kao i da uvedemo nove usluge sa dodatom vrednošću za klijente u Letoniji”, kaže Magnus Silfverberg, izvršni direktor Bisnode grupe.

„SIA Datu Serviss održava jaka partnerstva sa mnogim kompanijama Bisnode grupe već više od 10 godina. Dalji razvoj budućih usluga naše kompanije zahteva nove oblike saradnje, a uz Bisnode ćemo biti odlično pozicionirani za napredovanje na tom putu. Radujem se što se SIA Datu Serviss pridružuje Bisnode grupi budući da je reč o grupi profesionalaca na visokom nivou i priznatih lidera na evropskom tržištu”, rekao je Pavels Grišanovs, izvršni direktor kompanije SIA Datu Serviss.