Vesti

Bisnode dobitnik GEMA serifikata

23 okt 2019

BISNODE DOBITNIK GEMA SERTIFIKATA! (Gender Equality Management Assessment)

Sertifikat o upravljanju ravnopravnosti polova (GEMA) prvi put je dodeljen na Kongresu menadžmenta u Portorožu na kojem se ove godine okupilo rekordnih 450 slovenskih menadžera.

To je prvi sertifikat društvene odgovornosti u oblasti rodne ravnopravnosti koji omogućava kompanijama (i drugim organizacijama) da efikasno primene rodnu u svojoj organizacionoj strukturi, kulturi i radnim procesima.
 
S ovim sertifikatom naša organizacija je u stanju da privuče i uspešno zadrži strateški najbolje osoblje. Nepostojanje rodnih stereotipa i očekivanja usklađenosti s društveno propisanim rodnim ulogama pojedinaca omogućava zaposlenima slobodno radno okruženje u kojem će se osećati komfortno.
 
Zaposleni različitih polova izvor su veće inovacije i kreativnosti, što dugoročno nudi i mogućnosti za otvaranje novih tržišta. Pored fleksibilnosti, heterogenost grupa takođe utiče na sposobnost napredovanja i na bolji ekonomski rezultat.
U Bisnode-u smo svesni da je život zaposlenih više od samo njihovog vremena provedenog na poslu te u skladu s tim se i prilagođavamo.
 
Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je naš način rada, koji je već godinama jedina opcija u našoj organizaciji, prepoznat i priznat u poslovnoj javnosti.
 

Sertifikat je dodeljen direktoru Bisnode SEE, Milanu Dragiću, od strane Mr Ksenije Klampfer, ministarke rada i socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Republike Slovenije.