Vesti

Bisnode AB postaje deo porodice Dun & Bradstreet

13 okt 2020

Danas je kompanija Ratos AB postigla dogovor sa kompanijom Dun & Bradstreet o preuzimanju kompanije Bisnode AB. Zahvaljujući ovom postupku postaćemo deo vodećeg svetskog pružaoca podataka i analitike poslovnog odlučivanja sa istorijom uzajamnog uspešnog partnerstva dugom gotovo dve decenije.

Dodatne informacije potražite u saopštenju za medije kompanije Dun & Bradstreet ili u saopštenju za medije kompanije Ratos AB.


1. P: Kako će ova akvizicija uticati na mene kao klijenta?
O: Za sada to neće doneti nikakve promene za naše klijente: Svi ugovori će ostati isti, kao i osoba za kontakt u kompaniji Bisnode AB.

2. P: Koje su ključne prednosti za mene u pogledu ovog poslovnog aranžmana?
O: Za sada to neće doneti nikakve promene, a kompanija Bisnode AB nastaviće da posluje na isti način.
Dun & Bradstreet i Bisnode AB vodeće su kompanije na polju podataka i analitike. Poslovne mogućnosti obuhvataju oblasti podataka, analitike, tehnologija, proizvoda i kadrova. Uvereni smo da već sada možemo da ponudimo nove kratkoročne i srednjoročne mogućnosti za ubrzanje rasta i minimiziranje poslovnih rizika.


3. P: Da li će moj trenutni ugovor sa kompanijom Bisnode AB važiti i kao deo ove poslovne transakcije?
O: Svi ugovori će ostati na snazi.


4. P: Ko će biti moja osoba za kontakt?
O: Možete da budete sigurni da će Vaša osoba za kontakt ostati ista. Menadžeri za odnose s klijentima kompanije Bisnode AB i dalje će komunicirati sa Vama putem istih kanala i procesa koji su trenutno na snazi.


5. P: Da li će se proizvodi i usluge koje dobijamo od kompanije Bisnode AB promeniti nakon akvizicije od strane kompanije Dun & Bradstreet?
O: Za sada to neće doneti nikakve promene, a Bisnode AB će nastaviti da posluje na isti način.


6. P: Šta mogu da očekujem nakon završetka transakcije?
O: Naša ambicija je da našim klijentima predstavimo ono najbolje od dva sveta kako bismo im pomogli da kreiraju konkurentniju prednost; Dun & Bradstreet i Bisnode AB su vodeće kompanije na polju podataka i analitike. Poslovne mogućnosti obuhvataju oblasti podataka, analitike, tehnologija, proizvoda i kadrova.


7. P: Kome da se obratim ako imam dodatna pitanja?
O: Ako imate dodatnih pitanja, obratite se svojoj osobi za kontakt kompanije Bisnode.


Ukratko o kompaniji Dun & Bradstreet

Kompanija Dun & Bradstreet je vodeći svetski pružalac podataka i analitike za poslovno odlučivanje koji omogućava kompanijama širom sveta da poboljšaju svoj poslovni učinak. Cloud sa podacima kompanije Dun & Bradstreet pokreće rešenja i pruža uvide koji omogućavaju klijentima da ubrzaju prihod, smanje troškove, ublaže rizike i transformišu svoje poslovanje. Od 1841. godine, kompanije svih veličina oslanjaju se na kompaniju Dun & Bradstreet kako bi im pomogla u upravljanju rizikom i pronalaženju poslovnih prilika. Akcijama kompanije Dun & Bradstreet javno se trguje na Njujorškoj berzi (NYSE:DNB).

  • Kompanija Dun & Bradstreet osnovana je 1841. godine sa sedištem u Šort Hilsu (Short Hills) u Nju Džerziju u Sjedinjenim Američkim Državama i posluje na 34 lokacije širom sveta.
  • Zapošljava više od 4000 ljudi širom sveta.
  • Ima približno 135.000 klijenata širom sveta, uključujući oko 90% klijenata sa liste Fortune 500, 80% klijenata sa liste Fortune 1000 i 60% klijenata sa liste Global 500.
  • Oblak sa podacima kompanije Dun & Bradstreet sadrži sveobuhvatne informacije o više od 360 miliona preduzeća i sastavljen je iz približno 16.000 izvora, 15 udruženja globalne mreže i 243 zemlje i teritorije širom sveta.
  • Cloud sa podacima sadrži nešto što nema nijedna druga kompanija: D-U-N-S® broj, što je jedinstveni identifikacioni broj, tj. „korporativni otisak”, koji se primenjuje na sve kompanije u odgovarajućem skupu podataka. D-U-N-S broj preporučuje i, u mnogim slučajevima zahteva, preko 240 komercijalnih, trgovinskih i državnih organizacija.
  • Rešenja kompanije Dun & Bradstreet u domenu finansija, rizika, prodaje i marketinga daju uvide zasnovane na podacima koji pomažu klijentima da targetiraju, rastu, prikupljaju, nabavljaju i ispunjavaju zahteve, bez obzira na ekonomsko okruženje.
  • U 2019. godini, kompanija Dun & Bradstreet ostvarila je prihod od 1,4 milijarde dolara i 502,1 miliona dolara prilagođenog profita pre oduzimanja kamata (EBITDA) sa maržom od 35,5%.